DHL Brussels Ekiden

Marathon is een teamsport in de DHL Ekiden

Elk jaar zakken zowat duizend teams af naar het Koning Boudewijnstadion voor de DHL Ekiden, die dit jaar op zaterdag 19 oktober plaatsvindt.

Ekidenteams bestaan uit zes lopers, die samen de marathonafstand van 42,195 km afleggen. De eerste, de derde en de vijfde loper nemen elk 5 km voor hun rekening, de tweede en de vierde loper 10 km en de slotloper legt de resterende 7,195 km af. Elke loper loopt een rondje op de magische piste van het Koning Boudewijnstadion.

De aflossingen gebeuren niet met een estafettestok, maar met een speciaal aflossingslint. Deze zogenaamde ‘tasuki’ hangt – voor wie het volgens de regels van de kunst wil doen – van de schouder, schuin over de borst, naar de heup.

De Ekiden is altijd een spannende wedstrijd, want het succes van de ploeg hangt af van elk van de zes lopers. Iedereen in het team heeft dus een belangrijke functie. Daarom ook dat deze wedstrijd populair is bij bedrijven, maar je kan even goed met een team van zes vrienden of familieleden deelnemen.

DAGEN
UUR
MIN
SEC

Inschrijven

Praktische info

Bedrijven & VIP

Video

Foto's van vorige edities

Nieuws

DHL Ekiden en Verbond van Belgische Ondernemingen slaan handen in elkaar

Op zaterdag 21 oktober vindt de 19de editie van de DHL Ekiden plaats. De grootste aflossingsmarathon van België lokte vorig jaar meer dan 800 teams naar Brussel. Inschrijven voor de nieuwe editie kan vanaf nu. Een samenwerking met het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) moet ervoor zorgen dat sport en