DHL Ekiden en Verbond van Belgische Ondernemingen slaan handen in elkaar

Golazo
Golazo

Op zaterdag 21 oktober vindt de 19de editie van de DHL Ekiden plaats. De grootste aflossingsmarathon van België lokte vorig jaar meer dan 800 teams naar Brussel. Inschrijven voor de nieuwe editie kan vanaf nu. Een samenwerking met het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) moet ervoor zorgen dat sport en een gezonde levensstijl op het werk extra in de belangstelling wordt gezet. Een samenwerking tussen de grootste werkgeversfederatie van het land en het grootste corporate sportevenement in België is dan een logische match.

Vrienden, familie, sportclubs, collega’s, … Iedereen die een team van zes lopers kan vormen is welkom op de DHL Ekiden. De teams leggen samen de marathonafstand van 42,195 km af: de eerste, de derde en de vijfde loper nemen elk 5 km voor hun rekening, de tweede en de vierde loper 10 km en de slotloper legt de resterende 7,195 km af. De aflossingen gebeuren niet met een estafettestok maar met een ‘tasuki’, een aflossingslint dat volgens de Japanse traditie schuin over de schouder gedragen moet worden.

De start en finish van de DHL Ekiden liggen in het Koning Boudewijnstadion en ook alle aflossingen gebeuren daar. Het parcours slingert dwars door het Park van Laken, in de schaduw van het Atomium. Voorafgaand aan de aflossingsmarathon vindt er in en om het Koning Boudewijnstadion ook nog een Kids Run plaats. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen zich uitleven op een parcours van 1 km. De start van de Kids Run wordt om 12u gegeven, om 13u weerklinkt het startschot voor de eerste lopers van de DHL Ekiden.

De DHL Ekiden is altijd een spannende wedstrijd, want het succes van de ploeg hangt af van elk van de zes lopers. Iedereen in het team heeft dus een belangrijke functie. Daarom ook dat deze wedstrijd populair is bij bedrijven. Het format van de DHL Ekiden biedt een perfecte mogelijkheid voor bedrijven om aan teambuilding te doen op een sportieve manier waarbij het gemeenschapsgevoel overheerst. Naast een open klassement is er daarom ook een apart bedrijvenklassement.

Om dit jaar nóg meer bedrijventeams aan te trekken heeft de DHL Ekiden een partnership gesloten met het VBO. Door partner te worden van de DHL Ekiden wil het VBO het belang van sport en een gezonde levensstijl op het werk onder de aandacht brengen. “We zijn verheugd om partner te worden van de DHL Ekiden”, zegt Pieter Timmermans, CEO van het VBO. “Regelmatig bewegen en welzijn op het werk zijn belangrijker dan ooit. Dit evenement biedt een geweldige gelegenheid om deze waarden in de kijker te zetten. We kijken ernaar uit om samen met onze leden-sectorfederaties van deze sportieve dag een succes te maken.”

Ook Sven Gatz, minister van Financiën en Begroting in de Brussels Hoofdstedelijke Regering, kijkt uit naar de DHL Ekiden. “Van deze loopwedstrijd op het Heizelplateau rond het Koning Boudewijnstadion ben ik grote fan omdat het een prachtig teamevent is: zes lopers die verschillende afstanden afleggen die samengeteld een marathon zijn. We verwelkomen in Brussel elk jaar wel bijna duizend teams, gaande van allerhande verenigingen tot vooral ook veel bedrijven. De DHL Ekiden is altijd een spannende wedstrijd.”

DHL DRAAGT INCLUSIVITEIT EN DUURZAAMHEID HOOG IN HET VAANDEL

Danny Van Himste, CEO van DHL Express Belux: “Voor het derde jaar op rij zijn wij de trotse hoofdsponsor van de DHL Ekiden. Wij zijn extra trots op deze editie omdat we dit jaar deze loopwedstrijd willen onderscheiden van alle anderen door hem inclusiever dan ooit te maken, met veel aandacht voor duurzaamheid en uiteraard ongeziene teamspirit.”

Inclusiviteit en teamspirit komen zeker tot uiting in de samenwerking met Tous à Bord, een organisatie die zich inzet om sport toegankelijk te maken voor iedereen. Net als vorig jaar zullen er verschillende teams van Tous à Bord aan de start van de DHL Ekiden komen. Zij lopen mee met mensen met een fysieke en mentale beperking en duwen over het hele traject hun buggy’s. Ook zullen via een samenwerking tussen DHL en diverse andere organisaties kwetsbare kinderen uit Brussel uitgenodigd worden om gratis deel te nemen aan de Kids run.

De DHL Ekiden zet ook in op duurzaamheid. Via een ecologisch charter staat respect voor de omgeving van het parcours centraal. Zo worden deelnemers onder andere aangemoedigd om met het openbaar vervoer of met de fiets te komen, wordt er een ruime fietsparking voorzien, wordt er tijdens de wedstrijd zoveel mogelijk milieuvriendelijk materiaal gebruikt, zoals onder andere herbruikbare bekers bij de bevoorradingen. Green teams zullen de eventsite netjes houden.

Deel dit bericht