FAQ

Het pakket dat door de teamkapitein afgehaald kan worden op 19 oktober zal alles bevatten wat het team nodig heeft om deel te nemen aan de Ekiden: enveloppen met de 6 startnummers voor de lopers, een tasuki (aflossingslint), een infobrief, een wisselformulier, een reglement met parcoursplan en een situatieplan van de wisselzones.

Het deelnamepakket van elke individuele loper van het team vermeldt de naam van de loper en bevat het borstnummer, de nodige veiligheidsspelden voor het bevestigen van het borstnummer en een begeleidende infobrief.

Schrijf jouw team zeker en vast tijdig online in. Deadline voor inschrijving is 8 oktober. Ter plaatse, op zaterdag 19 oktober, kan de teamkapitein ter plaatse het startpakket van het team afhalen. In dat pakket zit ook een wisselformulier. Dit formulier zal de week voor het event ook beschikbaar zijn op deze website. Vul dit formulier zorgvuldig in en geef aan welke de wijzigingen zijn in de loopvolgorde of welke lopers eventueel vervangen zullen worden. Ga met dit formulier voor 12u00 naar de “wisseldesk” in de Erehal van het Koning Boudewijnstadion. Vergeet na het melden van de wissels zeker ook niet om de borstnummers van de betreffende lopers ook effectief om te wisselen zodat elke loper met het correct nummer van start gaat.

Neen, ter plaatse inschrijven voor de DHL Ekiden is helaas niet mogelijk.

De wissel vindt plaats wanneer de aankomende loper de tasuki (aflossingslint) overhandigt aan de volgende loper van zijn/haar team. Deze wissel moet gebeuren binnen de wisselzone van het team.

De piste in het Koning Boudewijnstadion wordt  onderverdeeld in wisselzones waarin telkens 20 teams kunnen wisselen. Alle wissels binnen jouw team gebeuren dus in diezelfde zone. Dat betekent dat je als team je plaats kent en lopers zich niet meer moeten verplaatsen over verschillende zones. Bij elke zone staat duidelijk op een bord aangegeven welke 20 teams in die zone mogen wisselen. De zones zullen op volgorde van teamnummer gerangschikt zijn op de piste.

Alle deelnemers kunnen gebruik maken van de gratis bewaarplaats sporttassen. Deze bevindt zich voor de Erehal van het stadion.

Supporters kunnen de lopers aanmoedigen vanuit de tribunes van het Koning Boudewijnstadion. Via tribune 4 kan je de tribunes betreden. Het is niet mogelijk om plaatsen op de tribunes te reserveren.

Neen, enkel de volgende lopers van de betreffende teams krijgen toegang tot de wisselzones. In elke zone kunnen 20 teams wisselen. Bij elke zone staat duidelijk aangegeven welke teams in deze zone moeten wisselen.