Goede doel

Pelicano kinderarmoedestichting

Pelicano Kinderarmoedestichting heeft Persil een vertrouwenspersoon gevonden in België die hen helpt om kinderen die in armoede leven toegang te geven tot een propere hygiene en hen te ondersteunen zodat ook zij kunnen deelnemen aan verrijkende hobby’s. Samen voor een briljante toekomst voor ons allen!

Samen kinderen uit armoede redden

Ruim een half miljoen kinderen in België groeien op in armoede. Pelicano Kinderarmoedestichting voert strijd tegen deze ongelijkheid en wil kinderen redden uit armoede op een duurzame manier. Tijdens de belangrijkste groeifase van hun leven worden zij, onder de vleugels van de sociale partners waarmee Pelicano werkt (>700 in België), financieel ondersteund in hun basisbehoeften (evenwichtige-gezonde voeding, aangepaste kledij, persoonlijke hygiëne, (para)medische verzorging, onderwijskansen en sociale vrijetijdsbesteding).

Pelicanokinderen krijgen de garantie en alle kansen om een onbezorgd bestaan te leiden en om altijd een volwaardige plaats in de maatschappij in te nemen. De financiële steun wordt uitbetaald aan de sociale partners, die hiermee kunnen zorgen dat hun Pelicanokinderen gelijke kansen krijgen, en dit tot op het ogenblik dat ze een plaats vinden op de arbeidsmarkt.

Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om Pelicano Kinderarmoedestichting te steunen door een bedrag van €7, €14 of €21 extra te doneren. Pelicanokinderen die recht hebben op een kansentarief kunnen door je steun 1, 2 of 3 seizoenen gratis aansluiten bij een loopclub.

Maar liefst 25% van de economisch kwetsbare gezinnen kunnen niet regelmatig deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten. Vooral kinderen komen hierdoor dikwijls in een sociaal isolement en dat willen we met je steun voorkomen!